Något att göra i sommar

Inget att göra i sommar? Här är länkarna att hålla koll på, självklart kan man fördriva tiden på hollywoodrag eller liknande, men emallanåt ta sig en kolla på dessa. Om man sommarjobbat kanska mn i slutet av sommaren kan bidra med ett litet mikrolån, men en liten risk visserligen, men bidra till en bra sak.. (se sista länken) eller efter att alla pengar trillat in se hur fantastiskt man har det jämfört med resten av världen? Eller siter man i djup kontemplation över hur en manuell gräsklippare fungerar eller kanske  hur en surikatflock väljer sin dominanta hona? Saker som försigår i våra hjärnor nästan daligen. Så gör dessa länkar till favoriter och klla in på dem ibland, good stuff ^^


http://www.droppingknowledge.org/cms/fw/splash
Webbplats som drivs av människor som är övertygade att vi måste lyssna, lära och prata mer med varandra för att skapa en rättvisare värld. Varje förändring startar med människor som ställer frågor och om du bara hade ett svar att ge: Vilket skulle det vara? Var med i bygget av en mäktig Fråga-Svar sida - på allvar.

http://www.6billionothers.org/
Den franske fotografen Yann-Arthus Bertrand fick idén till projektet "6 billion others" i Mali då helikoptern han skulle plåta ifrån säckat ihop och teamet var tvungna att vänta på service. Samtalen om och vad som är livets kärna med byborna vid lägerelden förändrade hans liv. "6 billion others" ger sig på att teckna ett porträtt av mänskligheten med hjälp av tusentals vittnesmål från jordens alla hörn. Och saknar du något kan du själv lägga till ditt eget vittnesmål

http://www.globalrichlist.com/
Undrat över hur rik du är på sistone? Vips, så kanske inte din låga lön, sjukpenning, a-kassa eller vad det nu kan vara känns fullt lika usel längre.

http://www.worldmapper.co.uk/
Någonsin undrat över hur världen skulle se ut om den mättes i proportion efter rikedom? Eller efter vart det satsas mest på vapen? Eller efter världens största hamburgekedja? Nu kan du få svaret på dessa och hundratals andra frågor genom worldmappers unika världskartor.

http://www.howstuffworks.com/
Denna Så Funkar Det-sajt för vuxna har växt till en fantastisk nätplats. Guider, bilder och filmer går på djupet för att förklara hur så vitt skilda saker som Feng Shui, kackerlackor och USA:s armé fungerar. Dessutom pedagogiska genomgångar för att ge svar på frågor som: Varför smakar apelsinjuice så illa precis efter att du borstat tänderna?
http://www.kiva.org/
Någonsin drömt om att vara bankir och samtidigt göra en god gärning? Via Kiva kan du pyssla med DIY-bistånd och med mikrolån försöka göra världen bättre. Minimigränsen är 25 dollar och projektet väljer du själv. Kiva hävdar att 97 procent av alla givare får tillbaka sina pengar - även om det givetvis kan ta sin lilla tid.

// Napoleon

Kommentarer
Postat av: danni

hehe du är så gullig, 08! att du orkar lägga upp så mycket bara för att pleasea oss :) tack! jag håller med den där victoria-you made my day!

2008-05-23 @ 20:33:21
Postat av: risse

om du plankar en annan blogg rakt av bör du i alla fall credda. heder åt quistbergh.se

2008-11-24 @ 11:11:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0